Spørsmål & Svar – ALEXANDER RYBAK

 ALEXANDER SVARER PÅ SPØRSMÅL FRA FANS

Mickey Mouse

 

1. Hvis du kan spille musikk for (eller med) en av dine fiktive favoritt figurer, hvem vilel du velge og hvorfor?  Emily B, England.

Mikke Mus. Fordi alt han gjør blir til gull.

 

 2. Hei Alex, vet du hvem Dimmu Borgir er? Hva synes du om musikken deres? Jørn, Norway.

Elsker dem! Mange forskjellige stemninger. Jeg prøver faktisk å komme i kontakt med vokalisten. Jeg har en idé.

red. Dimmu Borgir  er et norsk symfonisk black metal band fra Oslo, Norge, dannet i 1993. 

 3. Hei, Alex, synes du at ensomhet er behagelig/vakkert? Kan en mann sette pris på den? Kan ensomheten bli en venn? Zhenya

Vel, det er den ensomheten hvor en mann er omgitt av skrikende tenåringer, og fortsatt føler seg ensom. Og så er det den ensomheten hvor du sitter alene med en splitter ny 3D-TV, omgitt av de beste høyttalerne i verden.

Begge disse eksemplene, kan jeg leve med.

 

4. Hvilken sang, ikke er sunget av deg (ennå), synes du er så god (teknisk, melodiøst, etc.) at du skulle ønske du hadde skrevet og komponert den selv? Ellen, The Netherlands.

«November» med Odd Nordstoga, og  «Somebody I used to know» med Gotye

 

 

5. Hvor i helv…… oppbevarer du alle gavene fra fansen? Det er da ikke mulig å ha dem alle i leiligheten, ?Monika, Poland.

Faktisk så er dte det. Sjokoladen og godteriet deler jeg. I massevis.

 

6. Du tok mange jenter opp på scenen, ga dem blomster og bamser. Jeg vil gjerne vite om du husker navnene til noen av disse jentene? Pszemek

Yepp, jeg husker spesielt Julie, Juni og April. Og Januar.

 

7. Noen måneder siden så jeg den norske filmen «Yohan Barnevandreren«. Hva heter sangen du sang i den filmen? Victoria, Ukraine.

Jeg vet faktisk ikke. Jeg bare laget den på et par timer, og de tok den med i filmen.

8. Hvis alt er mulig (og det ikke tas hensyn til kvinnelige ønsker), hvordan vil den perfekte daten se ut? Inna, Ukraine

Jeg ville spilt et TV spill mens hun laget middag til meg. Etter at vi har spist, går vi en tur og ser på solnedgangen sammen. Så ser vien skrekkfilm hjemme, i 3D, slik at hun kryper inntil meg. Så synger jeg henne i søvn. Og så vekker jeg henne opp igjen.

 

9. Kunne du være så snill å utdype betydningen av din sang «5-7 år»? Bita, Canada.

Bra forsøk, men jeg liker ikke å forklare sangene mine.

 

 

10. Hvor kan jeg kjøpe stiklinger av Rybakus treet? Laurentina, Italy.

Haha, hva I all verden er det?  Forsøkte å Google det. Uansett, du er veldig underholdende.

 

 
11. , hva slags jenter kaller du «prinsesser» og hvorfor akkurat dette ordet? Kanskje du forbinder det med noe spesielt? Roza

Jeg forbinder det med noe privat. 😉 Men prinsesse er det vakreste man kan kalle en jente.

 

 12. Hvor mange sanger/musikkstykker har du komponert? Tran, Vietnam.

Den norske musikkbransjen vil ha meg til å tro at jeg bare har skrevet Fairytale, men faktisk så har jeg skrevet mer enn 80 utgitte og ikke utgitte poplåter, og ca 10 klassiske stykker. Hvis du sier at du har min aller første CD «Stemninger», så tror jeg deg ikke.

 

DJ DIno

 

13. Alex, et 10 poengs spørsmål! 😉 Kjenner du den største Disco Kongen som kalles Dj Dino? Henrik, Norway.

Ja, fakstisk så tror jeg at han er en god venn av meg.

 

 14. Det er en gjeng med jenter som i hemmelighet håper på et jazzalbum. Er du lidenskapelig nok til å gi oss det vi ønsker? Inna, Ukraina.

Ja, det er en stor sjanse for at mitt neste album vil være jazz / pop. Takk for støtten, setter pris på den!

 15. Hvordan lærte du å snakke engelsk? Du har en veldig god uttale av det engelsk språk. Jay T., USA.

Tusen takk. Jeg har sett mange filmer og show. Jeg vet at  engelsken min ikke er perfekt, men jeg prøver ikke å fremtvinge en amerikansk aksent.

 

16. Hvis du kunne velge en artist å samarbeide med eller gjøre en sang med, død eller levende, hvem ville du velge og hvorfor? Renske, The Netherlands.

Vel, jeg tror ikke det er smart av meg å jobbe med døde artister. Jeg liker LidoLido, Sirkus Elliasen og andre ferske artister. Og mine største idoler som Bettan, Didrik og Carola, har jeg allerede sunget sammen med.

 

17. Hola Alejandro! VM i Brasil begynner snart, så jeg lurer på .. Vil du heie på Spania eller du vil heie på forskjellige fotballlandslag? 🙂 Oh, og en til. Liker du «La Furia Roja» (det spanske landslaget)? Hvem er din favoritt i Spansk fotball nå for tiden? Fernando, Spain.

Min favoritt spanjol er Xavi Alonso, fordi han er veldig jordnær og kul. Og han var den eneste som gjorde en god figur i verdenscupen, syns jeg.

 

 18. Tror du på vennskap mellom gutt(fellow) og jente? Elena, Ukraine.

Hva er en «fellow» egentlig? Uansett, hvis det er noe I nærheten av en mann, så tror jeg på det. Det er det eneste jeg tror på nå for tiden.

19.  Du er ikke bare en stor fiolinist med talenter i mange sjangre, men også en ekstraordinær god vokalist. jeg lurer på om du har tatt sangtimer også under studietiden ved Barratt Due eller om  du rett og slett har blitt «opplært av dine familierøtter«?Uta, Germany.

Takk for dine fine ord! 🙂 Jeg har aldri lært å synge. Bortsett fra opera, er det ingen rett eller gal måte å synge på.

 

20. Ofte kan du lytte til fiolinspill og høre hvem som er fiolinisten. Som f.eks. Arve Tellefsen som er lett å kjenne igjen, og i noen tilfeller også du. Er dette på grunn av fiolinen, fiolinisten som spiller på den, eller teknikken? Hvis du lånte Tellefsen sin Guarnerius, bare for å ta et eksempel, ville det høres ut som deg, eller Tellefsen eller noe annet?Laila U, Norway

Fiolinen betyr egentlig ikke så mye, det er mer et spørsmål om volum. Jeg kan høre hvem som spiller, på bakgrunn av intensiteten av deres bue begevelser og deres vibrato. For eksempel er min vibrato av den russisk gamle skolen, så jeg er den eneste som har det her i Norge.

21. Hva er din klassiske favoritt som du liker å spille på fiolin? Bethany, USA.

Det må være «Chaconne» av Bach, fordi den beskriver mitt liv. Men den er vanskelig å spille. «Claire de Lune» har blitt veldig enkel å spille for meg, og den er vakker. Men jeg føler meg også veldig kul hver gang jeg spiller Bazzini.

 

22. Hvem er/var den største fiolinisten av alle tider? Maarit, Finland.

Jascha Heifetz, ingen tvil om det. Alle andre er bare kopier.

 

23. Foretrekker du Shakira eller Rihanna? Blanca, Poland.

Jeg vet ikke. jeg liker Rihannas holdning, men Shakira er mer «spot on» både i stemme og musikk. Så kanskje en mix… Shahanna..

 

24. Tror du på kjærlighet ved første blikk? Er det mulig? Eller er det bare sympati, mens kjærlighet er en mer dypere og mektig følelse. Hva tror du? Sofia

Jeg tror du svarte på spørsmålet for meg. 😉 Men du glemmer den sterkeste av dem alle: Vennskap.

 

25. Hvilken av dine HGVM tolkninger er din favoritt (jeg mener de du selv sang)? Klaudia, Poland.

«Ut» av Lars Lillo fordi det var MEG, og «Kan Eg Gjørr Noge Med Det» av Sigvart Dagsland fordi jeg elsker god musikk.

 

26. Ser du på deg selv som lykkelig? Hva er lykke, etter din mening? Saule B, Kazakhstan.

Ja, jeg er lykkelig. Og de dagene jeg ikke er det, prøver jeg å fokuserer på alle de andre gode tingene i livet.

 

 27. En engel holder øye med Legoen. Jeg lurer på hvor den andre er. Agnieszka, Poland.

Åh, du mener i min leilighet? Den andre sover ved sofaen.

 

 

28. Hello Alexander!

Kanskje du ikke vet noe om dette lille landet i Sør-Amerika, uansett jeg vil takke deg fordi mens alt er et kaos her jeg kan drømme og være glad bare ved å lytte til musikken din. Jeg drømmer om å finne et sted hvor jeg kan føle meg komfortabel, et sted som jeg kan kalle hjem. Av den grunn er «Europe’s Skies» en veldig spesiell sang for meg, fordi den på en måte beskriver det  jeg føler.

 Jeg ønsker ikke å kaste bort tiden din,  her er spørsmålet mitt:

Har du noen gang funnet et sted hvor du føler deg komfortabel, et sted hvor du endelig føler du passer inn, et sted du ikke ønsker å forlate fordi du har endelig funnet stedet hvor du hører hjemme? Yasly, Venezuela

Ja, det heter USA. Det er det eneste landet hvor jeg har ennå ikke har møtt en idiot som ødelegger illusjonen for meg. I LOVE USA. Og spesielt New York<3

 

3 kommentarer til “Spørsmål & Svar – ALEXANDER RYBAK”

  1. Hei Alexander. Så akkurat på Grace Vanderwaal som vant amerika’s got talent. Å tenkte ÅÅÅÅÅ for en stemme match, tenk Alexsander kunne synge noe sammen med henne. Hadde blitt en fryd for øre

  2. Hei Alexander Jeg har Spørsmål om har du lyst komme på forfatterbesøk til Kristin Beyer Granhus i Meieriet Bibliotek på Meieriet Kultursenter på Leknes i Lofoten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Driftes av en gjeng norske Rybakfans